رزرو وقت مشاوره مهاجرت

تحصیل پزشکی در ترکیه موقعیتی بسیار خوب و مناسب برای متقاضیانی است که خواستار تحصیل در زمینه‌های گوناگون پزشکی از جمله داروسازی و دندانپزشکی در ترکیه هستند. دلایل مهمی وجود دارد که موجب می شود، متقاضیان ادامه تحصیل و تحصیل در ترکیه را انتخاب نمایند. از جمله دلایل مهم می توان به هزینه کم تحصیل در این کشور، امکان تحصیل در بهترین دانشگاه های جهان، امکان استفاده از بورسیه های مختلف تحصیلی، گذراندن راحت آزمون ورودی، به دست آوردن مدارک معتبر از بهترین کشورهای مهاجرتی دنیا پس از به اتمام رسیدن تحصیلات و … اشاره کرد.

دانشگاه های معتبری در ترکیه برای تحصیل پزشکی وجود دارد، به همین دلیل این کشور در نزد دانشجویان بین المللی جزو کشورهای محبوب به شمار می رود. به لحاظ جغرافیایی بخشی از ترکیه در اروپا و بخشی دیگر در آسیا قرار گرفته است؛ بنابراین می ‌توان گفت که ترکیه سیستم آموزشی معتبری دارد و مدارک آموزشی صادر شده در این کشور در اتحادیه اروپا نیز دارای اعتبار است. درس های تدریس شده در دانشکده پزشکی ترکیه توسط اساتید مطرح آمریکایی و اروپایی انجام می گیرد.

عموما دانشجویان در طول ۶ سال، تحصیل پزشکی را در دانشگاه های ترکیه به اتمام می رسانند. به این صورت که سه سال مورد آموزش قرار گرفته و به کارهای بالینی و تحقیق می پردازند. دو سال پس از آن در انجام آزمایش های مختلف و تشخیص و راه های درمان می گذرد و یک سال آخر دانشجو باید دوره انترنی و کارورزی را سپری کند.

آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه

کسب موفقیت و قبولی در آزمون پذیرش دانشگاه جهت تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی لازم و ضروری است. در کشور ترکیه دو نوع آزمون YOS و SAT به این منظور وجود دارد. لازم به ذکر است که هر کدام از دانشگاه ها برای پذیرش یکی از این آزمون ها را مد نظر دارند. لذا با توجه به این موضوع متقاضیان باید طبق دانشگاه مورد نظر در آزمون مربوط به آن دانشگاه شرکت نمایند.

تحصیل پزشکی در ترکیه

آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه

آزمونSAT

آزمون SAT برای ارزیابی دانشجویانی است که رده سنی آنها ۱۸ سال به بالا می باشد. سالانه تعداد افرادی که در این آزمون شرکت می کنند افزایش پیدا می کند. به طور کلی در کل دنیا ۱۰۰۰ شعبه این آزمون را برگزار می نمایند. البته ناگفته نماند که این آزمون در تحصیل پزشکی در کشور ترکیه بسیار پر کاربرد است. در دانشگاه هایی مثل آنکارا یا قاضی جهت پذیرش، نمره SAT مورد نیاز است. این آزمون دارای دو بخش است که بخش اول مختص سوالات هوش و زبان انگلیسی و بخش دوم جهت سنجش دانشجو در زمینه اطلاعات علوم پایه می باشد.
نمره میانگینی که دانشجویان برای تحصیل در رشته پزشکی کشور ترکیه در این آزمون بایستی اخذ نمایند ۱۰۶۸ می باشد که به صورت سالانه این نمره متغیر است. دانشگاه های مختلف جهت پذیرش دانشجویان در رشته پزشکی حداقل نمره ای را در نظر می گیرند. شاید برایتان سوال پیش بیاید که زمان برگزاری این آزمون چه زمانی است؟ باید بگوییم که شرکت در این آزمون زمان خاصی ندارد و هر دانشگاهی در بازه های زمانی متفاوت و البته مد نظر خود این آزمون را برگزار می نماید.

آزمونSAT- تحصیل پزشکی در ترکیه

آزمون YOS

دانشگاه های مختلف این آزمون را به صورت جداگانه برگزار می کنند. پس لازم است متقاضیان رشته پزشکی در آزمون YOS دانشگاه مورد نظر شرکت نمایند.

آزمون YOS- تحصیل پزشکی در ترکیه

TUS: آزمون ورودی تخصص پزشکی در ترکیه

دانشجویان بعد از کسب موفقیت در آزمون های SAT و YOS، همچنین طی کردن دوره پزشکی عمومی جهت گذراندن دوره تخصص خود در ترکیه لازم است، در آزمون TUS نمره قبولی را کسب نمایند. این آزمون مختص دانشجویانی است که قصد اخذ تخصص پزشکی خود را دارند. در این آزمون اطلاعات پزشکی عمومی دانشجو مورد ارزیابی قرار می گیرد.

آزمون ورودی تخصص پزشکی در ترکیه

STS آزمون معادل سازی مدارک پزشکی

هدف از برگزاری آزمون STS، معادل سازی مدارک پزشکی عمومی و دندانپزشکی و تعیین سطح دانشجویان برای ادامه تحصیل پزشکی و یا تعیین سطح متقاضیانی که قصد کار در این زمینه در کشور ترکیه را دارند، می باشد.
لازم به ذکر است این آزمون مختص رشته پزشکی نیست بلکه جهت معادل سازی مدارک رشته های دیگر مثل داروسازی، دبیری و ... نیز کارایی دارد.

شرایط پذیرش برای تحصیل پزشکی در ترکیه

شرایط خاصی برای ورود متقاضیان به دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در رشته پزشکی لازم است. یکی از شرایط لازم داشتن مدرک دیپلم دبیرستان است که البته با توجه به نوع دیپلم شرایط گوناگون و متفاوتی در نظر گرفته می شود. نمرات شیمی، فیزیک، ریاضیات و زیست شناسی در این مورد تاثیر گذار است. یکی از شروط دیگر ورود به دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در رشته پزشکی داشتن پاسپورت معتبر و انگیزه نامه است. نگارش با دقت انگیز نامه در روند قبولی در دانشگاه موثر واقع می شود.
از شروط مهم دیگر جهت تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه می توان به شرط سنی و شرط معدل اشاره کرد. شرط معدل برای دریافت پذیرش متقاضیان بسیار حائز اهمیت است چون متقاضیان با معدل بالای ۱۸ از شرایط تحصیل بهتری بهره مند می شوند. در رابطه با شرایط سنی باید بگوییم که شرایط سنی خاصی برای دانشجویان در دانشگاه های ترکیه در نظر گرفته نشده است اما افراد با سن کم تر جهت قبولی در آزمون SAT شانس بیشتری دارند.

پیشنهاد مطالعه: اگر قصد دارید در رشته پزشکی تحصیلات خود را در کشور کانادا، دنبال کنید، می توانید از شرایط و مدارک لازم تحصیل پزشکی در کانادا نیز مطع شوید.

دانشگاه های دولتی و خصوصی پزشکی ترکیه

دانشجویان برای تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه می توانند در دو نوع دانشگاه پزشکی دولتی و خصوصی ثبت نام نمایند. دانشگاه های دولتی و خصوصی هزینه ها و شهریه های متفاوتی دارند. دانشگاه های خصوصی شرایط راحت تری برای ورود و پذیرش دانشجویان در نظر می‌گیرند اما شهریه بالاتری نیز نسبت به دانشگاه های دولتی دارند. البته ناگفته نماند که بعضی از دانشگاه های خصوصی ترکیه هزینه و شهریه های مناسبی برای تحصیل پزشکی در نظر گرفته اند؛ به طور مثال می توان دانشگاه باشکنت را نام برد که هزینه های مناسبی در رشته های مختلف پزشکی برای دانشجویان در نظر گرفته است.
در دانشگاه های پزشکی ترکیه شاخه ها و رشته های مختلف پزشکی ارائه می شوند که عبارتند از:

  • دندانپزشکی
  • داروسازی
  • فیزیوتراپی
  • زیست پزشکی
  • علوم سلامت
  • پزشکی عمومی
  • مدیریت سلامت
  • تغذیه مامایی و بیماران دیابتی
  • دامپزشکی
  • پرستاری
  • سلامت عمومی و...

دانشگاه های برتر جهت تحصیل پزشکی در ترکیه

در ادامه به معرفی اجمالی دانشگاه های برتر ترکیه در زمینه رشته پزشکی می پردازیم:

دانشگاه آنکارا: (Ankara University)

دانشگاه آنکارا که یک دانشگاه دولتی می باشد، رتبه ۵ را در بین دانشگاه های کشور ترکیه دارد. در این دانشگاه رشته های دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی وجود دارند.

دانشگاه استانبول (Istanbul University)

این دانشگاه که در مرکز شهر استانبول قرار دارد در واقع قدیمی ترین دانشگاه ترکیه محسوب می شود که در بین تمام دانشگاه های کشور ترکیه رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. این دانشگاه دولتی است و رشته های تحصیلی دندانپزشکی، پرستاری و پزشکی را دارد.

دانشگاه کوچ(Koç University)

این دانشگاه که رتبه ۱۶ دانشگاههای ترکیه را دارا است، کیفیت بسیار بالایی در رشته پزشکی دارد. دوره تحصیلی پزشکی در این دانشگاه ۶ ساله است. این دانشگاه یک دانشگاه خصوصی و گران است که در استانبول قرار دارد. بیشتر رشته های این دانشگاه به زبان انگلیسی تدریس می شوند.

دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)

این دانشگاه جزو دانشگاه های بسیار معروف دولتی ترکیه می باشد که در شهر آنکارا قرار دارد. دانشکده های غیر پزشکی نیز در این دانشگاه به جز دانشکده های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و علوم پزشکی نیز وجود دارند. همچنین در این دانشگاه در زمینه بهداشت عمومی، اعصاب و روان، علوم پزشکی، مدیریت بهداشت، سرطان شناسی، اقتصاد، بهداشت، فیزیوتراپی، توانبخشی، پرستاری و ... تحقیقات علمی و پژوهشی انجام می گیرد.

مدارک لازم جهت تحصیل پزشکی در ترکیه

متقاضیان رشته تحصیلی پزشکی ترکیه بایستی بعد از انتخاب دانشگاه دلخواه و مد نظر خود جهت تحصیل پزشکی برای اخذ پذیرش، مدارک مورد نیاز را ارسال نمایند. مدارکی که دانشجویان جهت پذیرش تحصیل پزشکی در کشور ترکیه ارائه می‌کنند، مختص خودشان است اما در حالت کلی مدارکی برای ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه مورد نیاز است که به شرح زیر می باشد:

  • ارائه فرم تکمیل شده درخواست پذیرش
  • ارائه گواهی پایان دوره آموزش متوسطه
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی در صورت لزوم
  • تمکن مالی
  • ارائه مدرک مربوط به کسب قبولی در آزمون پذیرش
  • هزینه درخواست جهت تحصیل پزشکی ترکیه ۳۵ الی ۱۰۰ دلار

گرفتن بورسیه تحصیلی برای تحصیل پزشکی در ترکیه

دانشجویان در صورت قبولی در آزمون دانشگاه دولتی (YOS) حداکثر ۱۵۰۰ دلار سالیانه به دانشگاه مورد نظر پرداخت خواهند کرد و در صورت کسب نمرات عالی در سال اول یا دوم بورسیه تحصیلی ترکیه را اخذ خواهند کرد. بورسیه های تحصیلی ترکیه منجر به تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه می شود. نکته مهم و قابل توجه برای متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه این است که دانشگاه های دولتی اخیراً اقامتگاه های رایگانی برای اقامت دانشجویان همچنین دانشجویان بین المللی در نظر گرفته اند که مورد توجه و استقبال دانشجویان بین المللی قرار گرفته است.

با توجه به اینکه این آزمون به طور اختصاصی برای هر دانشگاهی برگزار می گردد، به همین دلیل تاریخ کاملاً مشخصی ندارد بلکه از اواخر فروردین برگزاری این آزمون شروع شده و تا اواسط خرداد ادامه دارد.

بله این کشور دانشگاه هایی معتبر دارد که در سطح اعتبار جهانی هستند. به همین دلیل امکان مهاجرت کاری پس از اتمام تحصیل در ترکیه، به اروپا و آمریکا وجود دارد.

بله معمولاً برای بیشتر دانشگاه های دولتی این امکان وجود دارد. در واقع آزمون YOS با SAT تفاوتی ندارد اما شرکت در آزمون SAT برای دانشجویان ممکن است راحت تر باشد.

تنها مقطعی که نیاز به مصاحبه دارد، مقطع دکترا می باشد. در سایر مقاطع نیازی به مصاحبه نیست اما جدیداً در بعضی رشته های پزشکی در برخی از دانشگاه ها مصاحبه برای ورود به دانشگاه برگزار می شود.

خیر، هرگز چنین قانونی در دانشگاههای ترکیه وجود ندارد و دانشجویان می توانند در پوشش خود آزاد باشند.