سرمایه گذاری در کانادا

فهرست مطالب
سرمایه گذاری در کانادا

کانادا جزو بهترین کشورها برای اخذ ویزای سرمایه گذاری می باشد. بر اساس آمار سازمان بین الملل، کانادا در زمینه نبود فساد اداری و اقتصادی بین ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد. بانک های کانادا در زمره امن ترین بانکهای جهان قرار دارند.
شرایط و مراحلی برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری در کانادا وجود دارد که در صورت آشنا نبودن افراد به بازار کار کانادا کمی سخت و دشوار می شود. در ادامه مقاله شرایط ویزای سرمایه گذاری کانادا را مورد بررسی قرار داده و انواع روشهای دریافت این ویزا را شرح خواهیم داد.
ویزای سرمایه گذاری کانادا عبارتی است که در زبان فارسی رسمیت پیدا کرده است اما چیزی به این اسم در کانادا وجود ندارد. ما در این مقاله از این عنوان استفاده کرده‌ایم.

مزایای سرمایه گذاری در کانادا

با توجه به اقتصاد قوی و قدرتمند کانادا و شرایط اقتصادی با ثبات، این کشور جزو مرفه ترین کشورهای جهان به شمار می رود؛ به همین دلیل سرمایه گذاری در کانادا مزایای متعددی دارد که عبارتند از:

  • بهره مندی از نیروی کار متخصص با تحصیلات عالی: با سرمایه گذاری در کانادا می توان از نیروی کار متخصص با تحصیلات عالی در این کشور بهره مند شد.این یکی از کلیدی‌ ترین مزایای سرمایه گذاری در کانادا می باشد. با تاکید زیادی که در کانادا بر مسئله آموزش وجود دارد، این کشور به مکانی تبدیل شده است که بیشترین افراد تحصیل کرده را در مقاطع دانشگاهی در اختیار دارد. بدین ترتیب با استفاده از مجموعه ای از کارگران ماهر و آگاه در کسب و کار های کانادایی استعدادهای برتر جذب شده و یک تیم قوی ایجاد می شود.
  • فضای اقتصادی و سیاسی با ثبات: علاوه بر این که در کشور کانادا نیروی کار متخصص و ماهر وجود دارد، این کشور به لحاظ سیاسی و اقتصادی از شرایط باثباتی برخوردار است. کانادا سابقه طولانی مدتی در ثبات سیاسی دارد و همواره برای آزادی اقتصادی در شاخص های جهانی دارای رتبه های بالایی می باشد. این موضوع موجب شده است تا مشاغلی که می ‌خواهند سهمی در بازار قابل اعتماد و با ثبات داشته باشند کانادا را به عنوان مقصدی جذاب انتخاب نمایند.
  • نرخ های مالیات رقابتی: نرخ های رقابتی مالیات کانادا یکی دیگر از مزایای سرمایه گذاری در این کشور محسوب می‌شود. کانادا مالیات نسبتاً کمتری را در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته برای کسب و کارها در نظر می‌گیرد‌. این موضوع موجب آسان تر شدن کسب سود و کار کردن خواهد شد.
  • سیستم های حمل و نقل و زیرساخت های قدرتمند: با وجود سیستم حمل و نقل و زیرساخت های قوی با بزرگراه ها، فرودگاه ها، راه آهن ها و بنادر در کانادا کار حمل و نقل کالا و مواد در سرتاسر جهان و کشور آسان تر شده است. این موضوع تضمینی بر دسترسی مشاغل به بازار جهانی است.
  • جامعه چند فرهنگی و متنوع: جمعیت بسیار زیادی که از سرتاسر جهان در کانادا حضور دارند، موجب می شود تا دیدگاه ها و ایده های گسترده ای در مشاغل کانادایی وجود داشته باشد. این خود می تواند موجب رشد و گسترش فرصت های جدید و نوآوری در این کشور شود.

معایب سرمایه گذاری در کانادا

معایب سرمایه گذاری در کانادا

با وجود اینکه کانادا هموارا برای سرمایه گذاران مقصدی پایدار و جذاب به شمار می رود اما باید بگوییم که معایبی نیز در این زمینه وجود دارد که عبارتند از:

  • بازار کانادا در مقایسه با اقتصادهای بزرگ دیگر جهان اندازه نسبتاً کوچکی دارد که این موضوع منجر به محدود شدن فرصت های رشد مشاغل می گردد.
  • فعالیت و رقابت موثر برای شرکت ها به دلیل پیچیده بودن محیط نظارتی در کانادا چالش‌برانگیز است.
  • اقتصاد کشور کانادا احتمالا به دلیل وابستگی این کشور به منابع طبیعی در برابر نوسانات قیمت کالاها آسیب پذیر می شود.
  • دسترسی به بازارهای جهانی به ویژه در آسیا و خاورمیانه به دلیل موقعیت جغرافیایی کانادا می تواند دشوار تر باشد.

پیشنهاد می شود قبل از اقدام به مهاجرت، مقاله ” مزایا و معایب زندگی در کانادا ” را مطالعه کنید.

شرایط سرمایه گذاری در کانادا

شرایط خاصی برای دریافت اقامت کانادا به روش سرمایه گذاری وجود دارد که بایستی رعایت شود این شرایط عبارت هستند از:

  • سرمایه گذاری: متقاضیان باید در یکی از برنامه های سرمایه گذاری کانادا سرمایه گذاری قابل توجهی انجام دهند. مقدار سرمایه گذاری مورد نیاز به صورت حداقلی به برنامه بستگی داشته و متفاوت است اما به طور معمول این مبلغ ما بین ۱۵۰ هزار دلار کانادا تا ۸۰۰ هزار دلار کانادا قرار دارد.
  • دارایی خالص: متقاضی باید دارای حداقل ۱.۶ میلیون دلار کانادا دارایی خالص باشد؛ البته در برخی از برنامه ها ممکن است این مبلغ کمی بیشتر باشد.
  • تجربه: لازم است متقاضی دارای تجربه در مدیریت و یا کسب و کار باشد. در برخی از برنامه ها امکان دارد تعداد سال های کمتری تجربه برای متقاضی نیاز باشد اما در برخی دیگر ممکن است متقاضی نیاز به سابقه کار مرتبط بیشتری داشته باشد.
  • مهارت زبان: ممکن است نیاز باشد متقاضی مدرک زبان معتبری ارائه دهد پس بایستی به زبان انگلیسی یا فرانسوی که دو زبان رسمی کانادا هستند تسلط کافی داشته باشد.
  • گواهی امنیتی و پزشکی: متقاضی و اعضای خانواده بایستی معاینه پزشکی شده و گواهینامه امنیتی دریافت نمایند.
  • به انجام رساندن شرایط خاص برنامه: با توجه به متفاوت بودن برنامه های سرمایه گذاری امکان دارد شرایط خاص و مختلفی برای برنامه ها وجود داشته باشد؛ به طور مثال بر اساس بعضی از برنامه ها امکان دارد از متقاضی خواسته شود تا در نوع خاصی از کسب و کار یا در منطقه خاصی از کانادا سرمایه گذاری کند.

بیشتر بدانید : همه چیز در مورد دریافت اقامت کانادا

روش های پر متقاضی برای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا

امروزه روش های متنوعی از طرف دولت کانادا برای سرمایه گذاری در این کشور تدارک دیده شده است که عبارتند از:

مهاجرت به کانادا به روش سرمایه گذاری استانی(PNP )

سرمایه‌گذاری استانی یکی از روش های گرفتن اقامت دائم کشور کانادا می باشد که توسط چند استان اجرا می‌شود و دارای شرایط متفاوتی در هر کدام از آنها می باشد. پذیرش مهاجران برای زندگی و کار در هر استان طبق نیازهای کاری هر استان هر ساله با ارائه برنامه سرمایه گذاری کانادا انجام میشود.
نرخ بیکاری کشور کانادا از این طریق کاهش پیدا میکند؛ همچنین به دنبال آن رشد اقتصادی به وجود می آید. در صورتی که متقاضیان مدارک و شرایط تعیین شده هر استان را داشته باشند می توانند برای اخذ ویزای سرمایه گذاری کانادا اقدام نمایند. در صورتی که با پذیرش آنها موافقت شد قادر به اقامت دائم در این کشور همراه خانواده خواهند بود. ضمن اینکه از خدمات بهداشتی، درمانی و مزایای تحصیل و… در این کشور بهره مند می شوند.

استان های کبک و بریتیش کلمبیا نسبت به سایر استان ها شهرت بیشتری در این زمینه دارند. در بریتیش کلمبیا رشد اقتصادی بالا می باشد و در استان کبک شرایط آسانی که برای دریافت اقامت دائم از طریق سرمایه گذاری وجود دارد توجه مهاجران را به این دو استان جلب نموده است.

مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ

مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ

با توجه به آمار زیر:

  • کانادا رتبه سوم دنیا را در راه اندازی کسب و کار ها در سال ۲۰۲۱ به لحاظ جایگاه جهانی کسب کرده است.
  • تعداد متقاضیانی که اقامت دائم کانادا را از طریق استارتاپ اخذ کرده‌اند؛ در سال ۲۰۱۵ از ۵۵ مورد به بیش از ۶۰۰ مورد در سال ۲۰۲۰ رسیده است.
  • بیشتر از ۸۰ درصد افرادی که دارای شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا در سال ۲۰۱۹ بوده اند، موفق شده اند، این ویزا را دریافت کنند.
  • با توجه به آمار بالا، تعداد افراد بیشتری با افزایش تعداد متقاضی و افزایش شدید ظرفیت جهت اعطای ویزای استارتاپ کانادا این ویزا را اخذ نموده اند.

ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

یکی از روش های عالی، تازه و پر متقاضی که توسط اداره مهاجرت کانادا تدارک دیده شده است، ویزای استارتاپ کانادا می باشد. با این روش صاحبان ایده های نو با پتانسیل بالا و صاحبان کسب و کارها جذب کشور کانادا خواهند شد.
کشور کانادا از این طریق حامی طرح ها و ایده های نو که به رشد بیشتر اقتصاد کانادا کمک می کنند میشود. معمولاً کسب و کارهای نوپا که توسط متقاضیان استارتاپ کانادا راه اندازی می شود در حوزه تکنولوژی می باشد اما امکان دارد که در حوزه های دیگر هم وجود داشته باشد.

شرایط مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ

  • داشتن مدرک زبان انگلیسی و قبولی در آزمون‌های IELTS General, CELPIP General با حداقل نمره CLB 5
  • داشتن مدرک زبان فرانسه و قبولی در آزمون‌های TEF CANADA, TCF CANADA با حداقل نمره NCLC 5
  • سرمایه اولیه لازم برای استارتاپ و تمکن مالی کافی برای زندگی حداقل به مدت 6 ماه
  • ثابت کردن کسب و کار برای جلب اعتماد سازمان‌ مورد تأیید اداره مهاجرت کانادا
    مراحل دریافت ویزای استارتاپ کانادا
  • داشتن یک ایده یا طرح خلاقانه
  • نوشتن ایده و ارائه آن به سرمایه گذار مورد تایید اداره مهاجرت
  • تایید طرح از سوی شرکت معتبر
  • درخواست دریافت اقامت دائم کانادا

مهاجرت به کانادا به روش ثبت شرکت

مهاجرت به کانادا به روش ثبت شرکت

صاحبان بیزینس ها و کسب و کارهای شرکتی مختلف مانند طراحی سایت، برنامه نویسی، تولید محتوا حتی قنادی و تعمیرگاه می توانند برای ثبت شرکت در کانادا اقدام کرده و از این روش اقامت دائم این کشور را کسب کنند. در صورتی که افراد بتوانند کسب و کار و یا شرکت خود را در کانادا ثبت کنند و مدیریت آن را بر عهده بگیرند، شانس بیشتری برای دریافت ویزای کانادا خواهند داشت.

چگونگی اخذ ویزای کار کانادا به روش ثبت شرکت

در این روش متقاضی در وهله اول اقدام به راه اندازی یک واحد تجاری یا شرکت در کانادا میکند. سپس متقاضی ضروری بودن حضور خود را برای مدیریت این واحد به اداره کانادا اعلام می کند. در صورتی که متقاضی بتواند اداره کار کانادا را قانع کند، نامه‌ای برای او تحت عنوان LMIA صادر می شود. حال با این نامه می توان درخواست ویزای کاری داد در صورتی که تایید شود، ویزا برای متقاضی صادر می گردد. می توانید شرایط و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری را مطالعه کنید.

در صورت متاهل بودن متقاضی امکان درخواست ویزای کاری برای همسر او وجود دارد و فرزندان زیر ۱۸ سال متقاضی نیز می توانند به صورت رایگان در کانادا تحصیل نمایند. متقاضی فقط اجازه دارد در واحد تجاری خود مشغول به کار باشد اما ویزای همسر او این اجازه را می دهد تا برای کارفرمایان مختلف کار کند.

مهاجرت به کانادا به روش خرید بیزینس

تفاوت این روش با روش قبل در این است که یک واحد تجاری یا کسب و کار به جای ثبت شرکت خریداری می شود.
این روش برای دریافت اقامت و سرمایه گذاری در کانادا بسیار متداول و مرسوم است با خرید بیزینس متقاضی می تواند با خرید یک کسب و کار در کانادا ویزای Work Permit را به دست آورد. پس از آن متقاضی قادر خواهد بود درخواست خود را برای اخذ اقامت دائم کانادا ارائه دهد.
لازم است بدانید که مبلغی به مقدار حداقل ۱۰۰ هزار دلار برای خرید یک بیزینس در کانادا مورد نیاز است.

مهاجرت به کانادا به روش خود اشتغالی

یکی از روش های مرسوم برای اقامت در کانادا در بین ورزشکاران و هنرمندان استفاده از ویزای هنرمندان و ورزشکاران است. نام دیگر این ویزا خود اشتغالی میباشد که در رشته های مختلف هنری، هنرمندان از آن استفاده کرده و به کانادا مهاجرت می کنند.
درصورتی که متقاضی به فعالیت‌های ورزشی هنری و فرهنگی مشغول باشد، می تواند ویزای خود اشتغالی را اخذ نماید.
شرایط مهم اخذ ویزای هنرمندان کانادا و ویزای ورزشکاران عبارتند از:

  • حداقل دو سال سابقه کار حرفه ای در زمینه فرهنگی و هنری در ۵ سال اخیر
  • داشتن توانایی بالا برای حضور فعال در برنامه های ورزشی، فرهنگی و هنری کانادا
  • به دست آوردن حداقل ۳۵ نمره از ۱۰۰ نمره سیستم امتیاز بندی که به خود اشتغالی اختصاص دارد
  • داشتن توانایی پرداخت هزینه های زندگی در کانادا و تمکن مالی کافی به مدت حداقل ۶ ماه

سرمایه گذاری در کانادا به روش کارآفرینی

در صورتی که افراد در ایران کارآفرینی کرده باشند و روحیه کارآفرینی در آن ها وجود داشته باشد، همچنین توانایی ایجاد یک کسب و کار در آن ها مشاهده شود و بتوانند به اقتصاد کشور کمک کنند، چنین افرادی قادر به اخذ ویزای کانادا به روش کارآفرینی هستند.
دولت کانادا از افرادی که کار آفرینی کرده و با ایجاد اشتغال به توسعه و رشد اقتصادی این کشور کمک می‌کنند، استقبال می‌ نماید. در صورتی که شرایط لازم برای کارآفرینی در کانادا برای افراد مهیا باشد این کشور حمایت های مادی و معنوی خود را در این مورد دریغ نمی کند؛ البته لازم است بدانید که شرایط و محدودیت هایی نیز با توجه به میزان سرمایه گذاری برای افراد کارآفرین وجود دارد.
در صورتی که متقاضی بخواهد کسب و کار خود را در مرکز استان و شهرهای بزرگ راه اندازی کند، بایستی سرمایه گذاری بیشتری متناسب با آن شهر انجام دهد. علاوه بر میزان سرمایه گذاری دو سال فرصت برای اثبات اینکه طرح به رشد اقتصادی کانادا کمک میکند یا نه لازم است. در صورتی که اثبات نشود در دو سال شغلی ایجاد شده و به رشد اقتصادی کانادا کمک شده است، بر اساس قوانین احتمال دارد اموال فرد مصادره شود.
شرایط مهم سرمایه گذاری در کانادا به روش کارآفرینی عبارتند از:

  • به دست آوردن حداقل ۱۰۰ هزار دلار به طور قانونی
  • داشتن تجربه کافی در بیزینس
  • قابل قبول بودن فرد یا اعضای خانواده به لحاظ پزشکی و امنیتی
    لازم به ذکر است که امکان دریافت اقامت کانادا به روش خرید ملک با املاک تجاری یا مسکونی و صنعتی وجود ندارد. توصیه می‌کنیم که در این مورد فریب افراد کلاهبردار و سودجو را نخورید.

بهترین روش سرمایه گذاری در کانادا

در این مورد باید بگوییم که نمی توان یک روش را به عنوان بهترین روش برای سرمایه گذاری در کانادا معرفی کرد زیرا شرایط متقاضی در این مورد باید به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد. جهت سنجیدن شرایط برای مهاجرت به کانادا به روش سرمایه گذاری موارد زیر بایستی در نظر گرفته شود:

  • سابقه مالکیت کسب و کار و مدیریت در ایران برای سرمایه گذاری استانی
  • داشتن ایده های نو و طرح تجاری به منظور کمک به رشد اقتصاد کانادا برای سرمایه گذاری از طریق استارت آپ
  • داشتن بیزینس و انتقال کسب و کار به کانادا برای سرمایه گذاری به روش ثبت شرکت
  • داشتن تمکن مالی خوب و توان خریداری یک کسب و کار آماده در کانادا برای سرمایه گذاری به روش خرید بیزینس
  • هنرمند یا ورزشکار حرفه‌ای بودن برای سرمایه گذاری به روش خود اشتغالی
  • کارآفرین بودن و ایجاد اشتغال برای چندین شهروند کانادایی برای سرمایه گذاری به روش کارآفرینی

 

برای اطلاع بیشتر از هزینه های زندگی در کانادا مقاله کامل آن را مطالعه کنید : هزینه زندگی در کانادا

 

مبلغ لازم برای سرمایه گذاری در کانادا

سرمایه گذاری در کانادا و دریافت اقامت این کشور با توجه به برنامه انتخابی سرمایه گذاری در کانادا مبلغ متفاوتی را نیاز دارد اما به طور کلی حداقل مبلغی که برای سرمایه گذاری در کانادا مورد نیاز است ۱۵۰ هزار دلار و حداکثر آن ۸۰۰ هزار دلار کانادا میباشد. با توجه به موارد زیر می توان مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گذاری در کانادا را تخمین زد:

  • حداقل ۲۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری برای تعیین سرمایه گذاری از یک تیم سرمایه گذاری ریسک پذیر کانادایی لازم است.
  • سرمایه گذاری مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰دلار کانادا با بهره صفر به مدت ۵ سال برای درخواست شهروندی کانادا لازم است.
  • افراد کارآفرین و سرمایه گذاران خارجی برای اخذ اقامت دائم کانادا بایستی مبلغی مابین ۲۵۰ هزار دلار کانادا تا ۳۵۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری نمایند.

هزینه ویزای سرمایه گذاری کانادا

افراد علاوه بر هزینه سرمایه گذاری در کانادا باید مبلغی را نیز برای هزینه های جانبی جهت دریافت ویزای سرمایه گذاری و اقامت پرداخت نمایند. هزینه های مشترک برای همه روش های مهاجرت به کانادا همچنین هزینه دریافت ویزا برای روش های سرمایه گذاری را در ادامه مشاهده می کنید:

پرداخت هزینه اجازه الکترونیکی سفر (آتوریزیشن) 7
حق اقامت دائم 512
هزینه انگشت‌نگاری (هر نفر) 85
هزینه انگشت‌نگاری برای 2 نفر یا بیشتر 170
هزینه انگشت‌نگاری گروهی (3 نفر یا بیشتر) 255

هزینه برنامه‌های سرمایه‌گذاری کانادا هزینه (دلار کانادا)
بررسی پرونده مهاجرت + هزینه حق اقامت دائم 2140
بررسی پرونده مهاجرت 1625
بررسی پرونده مهاجرت همسر + هزینه حق اقامت دائم همسر 1365
بررسی پرونده مهاجرت همسر (بدون حق اقامت دائم( 850
بررسی پرونده مهاجرت فرزند (1 فرزند) 230

لازم به ذکر است که مبالغ ممکن است با توجه به روش انتخابی برای دریافت ویزای سرمایه گذاری کانادا متفاوت باشد.

سوالات متداول سرمایه گذاری در کانادا

  • سرمایه‌گذاری استانی
  • سرمایه گذاری به روش کارآفرینی
  • سرمایه گذاری به روش ثبت شرکت
  • سرمایه گذاری به روش خود اشتغالی
  • سرمایه گذاری به روش خرید بیزینس
  • سرمایه گذاری از طریق استارتاپ

در واقع نمی توان بهترین روش را برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری معرفی کرد زیرا عوامل و شرایط زیادی وجود دارد که با در نظر گرفتن آنها بهترین روش برای هر کسی مشخص میشود.

خیر، شرط محدودیت سنی وجود ندارد اما سن بالا در امتیاز گیری ممکن است موجب کاهش امتیاز فرد شود پس سن می تواند عامل تاثیرگذار در امتیاز گیری باشد.

بله این امکان پس از تایید و دریافت ویزای سرمایه گذاری در کانادا برای فرد وجود دارد. همراهی همسر و فرزندان زیر ۲۲ سال متقاضی در این روش امکان پذیر است البته باید توجه داشته باشید که شرایط استانهایی که ویزا را صادر می کنند در این مورد متفاوت میباشد.